Cum să fii voluntar în Țara lui Andrei?

Cum să fii voluntar în Țara lui Andrei?

Merg în Tabăra Meseriașilor de peste trei ani. Am fost o dată elev și de patru ori voluntar. La început am crezut că este greu să fii acceptat în Țară lui Andrei, pentru că este o organizație importantă la nivel național, dar realitatea a fost alta. Atâta timp cât ești ambițios, faci voluntariat și ai peste 18 ani poți să încerci cu toată încrederea.

Prima oară am aplicat în 2016, paricipasem în anul anterior că elev și mi-am promis că o să mă întorc. Făceam voluntariat la Asociația Ares’El, împlineam 18 ani și lucrasem la CV o săptămâna. Atunci trebuia să ai CV, scrisoare de intenție și un filmuleț de prezentare, de aproximativ un minut. Am reușit să întru în acel an că voluntar, în seria petroliștilor , ba chiar am fost chemată și a doua oară, în seria constructorilor și electicienilor. În 2017 am procedat la fel, dar am fost la bucătari, iar în 2018 mă întorc tot la ei.

Revenind la metoda de înscriere, această s-a schimbat de-a lungul anilor, dar a devenit din ce în ce mai accesibilă. În acest an trebuia să te înscri aici, să completezi câteva date personale, să vorbești despre cariera ta de voluntar, să atașezi CV-ul și un filmuleț de prezentare. Înscrierile au început de pe 9 iulie și au durat zece zile. Eu am trimis formularul pe 16 iulie și pe 23 am primit răspunsul, pozitiv și de data aceasta. Acum mai sunt trei zile și trebuie să-mi pregătesc bagajul ca să plec într-o altă Țară, Țara lui Andrei.

O să revin cu articole despre fiecare zi din Tabăra Meseriașilor, până atunci….#SustinRomaniaMeseriasa!

Sursa foto: www.facebook.com/taraluiandrei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *