Elevi și voluntari care și-au schimbat viziunea după Tabăra Meseriașilor

Elevi și voluntari care și-au schimbat viziunea după Tabăra Meseriașilor

Diana Negulescu

Diana a paricipat de două ori în Tabăra Meseriașilor, prima oară ca elev în seria Petroliștilor (2016), iar a doua oară ca voluntar în aceiași serie (2017). După experiența de elev ea a devenit mai încrezătoare și mai sociabilă. „A fost minunat, număram zilele până să revin din nou în Țara lui Andrei. Am vrut să văd cum este și din ipostaza de voluntar. Când am aflat că am fost acceptată am fost foarte fericită, voiam să revăd locul și oamenii minunați din tabără care pur și simplu mi-au ajuns la inimă.”, spune Diana despre experiența de voluntar. Diferența dintre cele două posturi a fost responsabilitatea și disponibilitatea de a-i asculta și sfătui pe ceilalți.

Cel mai mare impact asupra Dianei s-a datorat echipei de la Trend Consult, cu care elevii au susținut cursuri de dezvoltare personală, „activitățile m-au schimbat total”. De la o copilă timidă și retrasă a devenit o tânără care are mereu un cuvânt de spus. Acum se pregătește de examenul final din Școala Petroloștilor, la finalul căruia va primi un job în OMV Petrom și are în plan ca peste trei ani să urmeze cursurile Universității de Petrol si Gaze.

Diana Negulescu are 17 ani, este din Târgoviște și este elevă în ultimul an din Școala Petroliștilor. Are multe pasiuni, în timpul liber face accesorii handmade și fotografii în natură. A participat la concursuri de fotografie artistică și a câștigat primele locuri.

Sursa foto: Diana Negulescu

 

Valentin Petcu

Valentin a fost elev în seria bucătarilor din Tabăra Meseriașilor (2017). Când a auzit de Țara lui Andrei nu avea de gând să se înscrie, dar a făcut-o la insistențele profesorilor. A fost reticient o perioadă din cauza competiției, dar, până la urmă, s-a aflat în primi 10 elevi admiși. „Aș da orice să mai trăiesc încă o dată acele clipe ”, spune despre săptamâna petrecută în tabără . Cel mai mult i-au plăcut altelierele culinare la care a lucrat alături de Chef Cezar Munteanu. Pe lângă rețetele din bucătarie, Vali spune „am învățaț că pentru a face ceva în viață trebuie să te făci auzit de cei din jur și să îți spui punctul de vedere”.

Acum lucrează ca ajutor de bucătar chiar dacă este clasa a XII-a. Încă se mai gândește dacă să urmeze o facultate sau cursuri de bucătar, dar un lucru ni l-a spus cu siguranță, „vreau sa merg ca voluntar, aștept cu nerăbdare selecția pentru voluntari”.

Valentin Petcu are 19 ani, este din județul Buzău, iar în timpul liber îi place să se plimbe și să își petreacă timpul cu familia.

Sursa foto: Țara lui Andrei

 

Andreea Arion

Andreea și-a dorit o vară memorabilă, așa că a ales să fie voluntar în Tabăra Meseriașilor (2017). A aflat din social media de înscriere și s-a pregătit imediat. Știa că este nevoie de o schimbare în România și a vrut să facă parte din ea, fiind convinsă că Țara lui Andrei o poate asigura. Ea a avut emoții în privința selecției de voluntari pentru că știa că sunt mulți care și-ar fi dorit această poziție, dar experiența de trei ani de voluntariat a linistit-o. Când a plecat către tabăra se aștepta la un mediu strict, dar a găsit oameni calzi și zâmbăreți. Andreea a stat mereu cu elevii și i-a urmărit pe mentori, astfel a prins câteva abilități de ospătar, îi susține și îi respectă pe meseriași, ea a mai lucrat cu copii din medii defavorizate, dar a participat și la olimpiade din domeniul tehnologic de servicii, turism si alimentație.

A văzut copii din toate păturile sociale „cu personalități aparte, de la cei mai introvertiți la cei mai extrovertiti. Într-un final toți au ajuns să se deschidă în fața noastră (a voluntarilor) și am încheiat săptămâna cu un foc de tabără unde toți am dansat, cântat și am discutat.”,  spune Deea, așa cum o alintau toți.

Andreea Arion este studenta a Academiei de Studii Economice din București, este pasionată de pictură, îi plac aventurile, vara trecută fiind cea mai specială, dar în prezent se dedică cel mai mult studiului, fiind șefă de an la Facultatea de Resurse Umane. Așteaptă să înceapă Tabăra Meseriașilor pentru că voluntariatul este o pasiune veche de-a ei.

Sursa foto: Andreea Arion

 

Tudor Oprea

Tudor a aflat de Tabăra Meseriașilor de pe internet și s-a înscris pentru că a vrut să își imbogățească activitatea de voluntar. Până acum a participat de două ori în tabără (2016 și 2017), iar în prezent așteptă să se reîntoarcă. Și-a dorit să contribuie la dezvoltarea copiilor, să cunoască caractere noi și să își dezvolte aptitudinile de voluntar, lucruri care s-au întâmplat, „în afară de așteptăriile mele, am găsit o familie” spune Tudor. Elevii i s-au părut implicați și dornici de a dobândii informatii noi pe care sa le folosească în viața lor și în comunitatea lor, iar cât despre voluntari susține că „au fost de nota 10!”.

Tudor Oprea are 20 de ani, locuiește în județul Târgoviște, în timpul liber face voluntariat, ajută copii și bătrânii, iar pasiunea lui este fotografia.

Sursa foto: Țara lui Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *