Prima oară când

Prima oară când

am donat sânge

De trei ani spun că donez sânge, dar din diverse considerente n-am făcut-o până azi, 21 decembrie 2017.

Mulți îmi spuneau că o să mi se facă rău, că voi râmane dependentă, că mă ia gălbejeala, epatită d-aia, că leșin…în fine. Cu toate aceste îndoieli  bazate pe cugetările unor medici experți fără diplomă, mi-am pus pe lista de To do!  pentru 2017 și acest lucru foarte periculos, iar în dimineața aceasta am plecat către Centrul de transfuzie sanguină Ploiești.

Îmi făcusem temele, aflasem că am voie să mănânc de dimineață- 100% din cei pe care i-am întrebat mi-au spus ca nu-i permis- că trebuie să fiu odihnită și că nu trebuie să fumez/beau.

M-am trezit foarte panicată la 8:15 pentru că am crezut ca e 12:00 și ar fi fost prea târziu, dar era totul ok, am mâncat -cum e recomandat- și-am plecat. Ajunsă acolo văd holul de așteptare plin, îmi continui bucuroasă drumul către un ghișeu unde o tanti îmi ia datele, după merg într-o cameră unde o altă tanti mă înțeapă în deget și-mi ia o boabă de sânge pentru analize. În camera numărul doi mi s-a luat tensiunea, care era cu trei unități mai mare decât de obicei. Îmi era frică, foarte frică, mai că-mi venea să-mi iau haina și să plec, dar n-am facut-o.

Urma o cameră intermediară, unde mi-am spălat brațele, iar destul de repede am auzit un Coman Raluca , am rămas pe scaun, peste 10 secunde se aude Oprea Bogdan și am mai strigat Coman Raluca!  se pare că-mi venise rândul. Fără un gram de frică am intrat și-am zis Ce-o fi, o fi! ,m-am așezat pe scaun, nu m-am uitat ce a făcut asistenta medicala la mâna mea și cam asta a fost. Mă tot întreba dacă sunt bine și-mi dădea emoții, dar am rezistat eroic, aveam în cap că ce nu văd, nu există și a fost perfect.

Mă așteptam că atunci când mă ridic să nu mai știu cum mă cheamă, să văd asistentele cum se învart în jurul meu, că nu pot merge…nimic. N-aveam absolut nimic! Am plecat acasă, m-am dus la piață, am făcut curat, am cutreierat orașul și toate astea fară vreo gălbejeală  sau alte nebunii din cele de mai sus.

Peste șase luni repet experiența.

Donează sânge. Fii EROU!

 

Sursa foto: Centrul de transfuzie sanguină Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *