Simona Halep și fierul vechi

Simona Halep și fierul vechi

În câteva ore media românească a fost împânzită de gluma celor la de la Charlie Hebdo despre Simona Halep, câștigătoarea Roland-Garros.

În primul rând, imaginea de mai sus reprezintă un stereotip despre romanii care sunt ironizați de francezi, deci o scoatem pe Simona din schemă.

„O glumă grosolană”, „de prost gust”, „fără pic de umor”, băi băieți… am râs, nu este o ironie extraordinară dar e puțin amuzant.

Tocmai m-ai înjurat pentru ca mi se pare amuzant? Ia spune-mi tu ce părere ai avut despre articolul scris de Times New Roman în care se vorbea de „curva lui Dragnea”, ți-a plăcut, ă? Te-ai cam supărat când a primit TNR 500.000 de euro amendă? Da, despre asta vorbim.

Charlie Hebdo, la fel ca Times New Roman, este o revistă de satiră. Ca să înțeleagă toată lumea: ĂȘTIA FAC MIȘTO! Din asta trăiesc, asta e meseria lor.

În România e amuzant ceva doar dacă vrem noi să fie, dacă îți permiți să te atingi de subiectele noaste sacre ți-o cam iei. Toate până a la biserică, neamuri, intelectualii noștri, persoane cu dizabilități, etc. Mulți sunt amuzanți când văd bășcălie la TV sau când pățește vecinu’ pe care nu-l suportă ceva rău. De-a lungul istoriei, umorul nostru nu a fost, neapărat, de calitate.

Și revenind la motivul pentru care s-a făcut o gluma, spune-mi cine n-a râs de blonde că sunt proaste, de moldoveni că sunt bețivi, de ardeleni ca sunt înceți, de nemți ca sunt nesuferiți,  de unguri că vor autonomiei?  Ai făcut-o, știi bine, iar în caz ca tot o mai ții langa pe a ta că „Simona este simbol național!”, „ne iubește de nu mai poate”…stai liniștit că n-ai făcut nimic ea. Tenisul e un sport foarte scump, ca să ajungă numărul unu mondial s-a antrenat non-stop, iar părinții ei au investit mii de euro pentru performanță.

Aștept părerile voastre, mai jos, în comentarii sau pe pagina de Facebook .

Sursa foto: gsp.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *