Student Switch Off

Student Switch Off

Tocmai am participat la o ședință a proiectului SAVES2 alături de câțiva studenți din căminul Grozăvești. Am discutat cu cooronatorii despre economisirea energiei, am revolvat câteva quiz-uri și au fost oferite trei premii. 

Proiectul cuprinde căminele Grozăvești, Theodor Pallady, Gaudeamus, Stoian Militaru, Mihail Kogălniceanu și Fundeni.

Universitatea din Bucuresti participă, în calitate de partener, la proiectul european  SAVES2 (Students Achieving Valuable Energy Savings). Acesta reprezintă o extindere a proiectului SAVES care a derulat campania Student Switch Off, inițiată de National Union of Students (NUS) în Marea Britanie și implementată în alte patru țări europene.
SAVES2 își propune să modifice comportamentele legate de energia sustenabila în randul a peste 220 de mii de studenți, din șapte țări diferite, cu scopul de a promova reducerea risipei energiei. Proiectul cuprinde două axe: studenții care beneficiază de cazare în camine (o competitie de economisire a energiei cu titlul Student Switch Off) și studenții care plătesc chirie în sectorul privat (un program de angajament, cu titlul SAVES).
SAVES2 are ca obiectiv principal sensibilizarea studenților cu privire la beneficiile folosirii contoarelor inteligente, astfel încat să poată controla consumul de energie electrică mai ales în perioada de după studii, în care vor fi utilizatori individuali.
Proiectul are o durată de 42 de luni începand cu luna mai 2017. NUS din Marea Britanie este leader de proiect, iar consortiul care implementeaza activitațile cuprinde 11 parteneri din opt țări: Belgia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Irlanda, Lituania, Romania și Marea Britanie.

Sursa  www.romania.studentswitchoff.org

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *