Trei lucruri pe care nu știu să le fac la 20 de ani

Trei lucruri pe care nu știu să le fac la 20 de ani

1.  Să respir

Până acum eu am respirat toracic, așa cum respiră majoritatea oamenilor. Ce înseamnă toracic? Folosim mai mult partea superioară a pieptului, mai ales atunci când suntem agitați, când suntem stresați, când muncim, când alergăm dintr-un loc în celălalt tindem să folosim partea superioară a pieptului umflând coastele, umflând toracele, se mișcă umerii sus – jos și noi credem că respirăm corect, că aducem un aport foarte mare de oxigen, dar de fapt este o iluzie, pentru că nu folosim întreaga capacitate a plămânilor noștri.

Folosim doar 20% din capacitatea plămânilor noștri atunci când respirăm normal, ceea ce nouă ni se pare normal, ceea ce într-un fel este bine, acei 20% ne țin în viață.

Cum respirăm corect?  Foarte simplu: respirația abdominală pe care o învățăm de la bebeluși în primii lor ani de viață. Așa am respirat cu toții, dar am uitat. Cu exercițiu, respirația profundă poate deveni din nou un reflex.

2.  Să merg

Da, exact eu calc strâmb, și anume cu călcâiul mult spre extrior, banalul mers ne poate crea numeroase probleme cu ligamentele şi articulaţiile, dacă nu respectăm câteva reguli simple. Modul în care călcăm şi încălţămintea sunt esenţiale în a evita aceste deficienţe. Specialiştii explică că pot apărea disfuncţionalităţi dacă nu respectăm regula simplă a modului în care mergem. „Cel mai important este să călcăm călcâi-vârf. Sunt oameni care, atunci când merg, calcă cu toată talpa, ceea ce nu este corect“, subliniază kinetoterapeutul ieşean Alexandru Lefter, fondatorul Topkineto Recuperare Medicală.

O să încerc să mă reglez călcând cu călcâiul in interior astfel încât să revin la normal.

3.  Să rețin 

Uit tot…bine, aproape tot. Ieri i-am povestit prietenei mele cum a fost la facultate si azi, cand am sunat-o, i-am povestit – ghici ce? – cum a fost la facultate!

A fost puțin amuzant până când mi-am dat seama câ majoritatea oamelnilor îmi spun ”știi? despre asta am vorbit și ieri”, asta mi-a dat de gândit. Am făcut un exercițiu, am încercat să-mi amintesc ce făceam săptămâna trecută pe vremea asta, adică luni 7 mai, răspunsul: habar n-am.

Deşi învăţăm lucruri pe tot parcursul vieţii, nu reuşim să ştim totul din cauza faptului că uităm foarte multe multe dintre informaţiile învăţate recent. Pentru această problemă încă mai caut o soluție, o să mă informez depre metoda psihologului german Ebbinghaus.

Privind pastilele de memorie…mi-am cumparat peste 100 de capsule care nu au avut vreun efect pozitiv si de care am uitat la un moment dat.

Sursa: izabelapanescu.ro, adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *